Yoga

Wat is nou eigenlijk yoga?

Die vraag wordt mij zo vaak gesteld. Het woord yoga is afkomstig uit het sanskriet (oud indiaas). Als we het woord zouden willen vertalen in onze eigen woorden betekent het “verbinden’.

Verbinden met zowel je lichaam en geest en dit door middel van ademhaling. Met yoga kan je op een hele speciale manier alles in je lichaam aan het werk zetten. Je gaat je lichaam leren kennen, beheersen en accepteren. Niet alleen dit is een enorme [B]•leving maar ook maakt het je lijf krachtiger & leniger.

Lesrooster

08:30 – 09:30 Adem meditatie 
10:00 – 11:00 Yin Yoga

19:30 – 20:30 Yin Yang Yoga

10:00 – 11:00 Yin Yoga
19:00 – 20:00 Yin Yang Yoga
20:30 – 21:30 Adem meditatie

10:00 – 11:00 Yin Yoga
(tijd volgt) Kundalini Yoga

10:00 – 11:00 Yin Yoga

Om deze [B]•leving te kunnen ontwikkelen vraagt yoga naast fysieke oefeningen, wat onder meer betekent zelfbeheersing, discipline, concentratie en ontspanning. Bij [B]•leef bieden we drie vormen yoga aan:

 

 

Yin Yoga 
In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Yin Yang Yoga 
Een Yin Yang Yoga les is gericht op ontspannen (Yin) en versterken (Yang). Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd als helemaal ontspannen wordt. Waar het Yang (Vinyasa) deel zich zal richten op het versterken van de spieren, zal het Yin deel zich richten op het volledig ontspannen ervan. Door je Yin en Yang in balans te brengen, zal je energiestroom toenemen, waardoor je een vredige, evenwichtige geest en lichaam krijgt.

 Kundalini Yoga 
Waar het bij veel yogasoorten vooral om de asana’s (houdingen) gaat, draait Kundalini hoofdzakelijk om ademhalingstechnieken, het zingen van mantra’s (chanting) en meditatie. Door deze combinatie van technieken kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd.

Ademwerk
Deze les wordt gegeven door adem trainer Marcella Kramer.

Ontspan je kaken, je mond, je benen, je ogen, het lijf en voel de gedachten weg vloeien. Kom in een staat van pure ontspanning met passende muziek. Er ontstaat flow, laat je erdoor vangen. Het adem meditatie uurtje laat jouw tot jezelf komen. Dit heeft een aantal positieve effecten op jouw lichaam en geest.

De positieve effecten 

Meer rust, ontspanning, ultieme stilte en verbinding
Meer zelfvertrouwen
Intuïtieve en emotionele balans
Goed voor immuunsysteem
Beter slapen, fris wakker
Stressreductie, angst voorbij, reductie gedachtestroom

Tarieven

Boek hier jouw les

Yoga is geen fysieke workout, het is echt zo veel meer. Ook gaat het er niet om welke houding je heel goed kunt. Het gaat erom wat het met je doet. Het maakt ook niks uit wat degene naast je op de mat doet. Niets kan verkeerd of slecht zijn in yoga. Bij de ene persoon zal het er mooier of glansrijker uit zien, maar laat jezelf niet weerhouden om goed naar de signalen te luisteren van je lijf.

Yoga is een moment [B]•leving voor jezelf.

Volg mijn [b]•levingen op social media!